Tentvilla.nl
/

Ruimte, luxe & comfort

 

Boek nu uw vakantie


3 sterren boscamping. Zoover beoordeling van 8,4 !

 

Boscamping Langeloërduinen**** - Norg

“Kamperen in alle Vrijheid”

 

 

Welkom op boscamping Langeloërduinen

Camping Langeloërduinen mag zich met recht een boscamping noemen. Het kampeerterrein maakt deel uit van het glooiende natuurgebied “de Langeloërduinen”.  De camping is niet aangelegd maar ingepast in de natuur. Het natuurterrein is ook niet omheind, u wandelt vanuit de Tentvilla gewoon zó het bos in. De locatie is echt uniek: midden in het bos en toch maar 700 meter lopen naar de winkels en de gezellige terrassen van Norg. Kom nu kamperen in de kop van Drenthe, u bent van harte welkom! De Tentvilla wordt geplaatst op één van de mooiste plaatsen van de camping. U hoeft alleen uw eigen beddengoed (onderlaken, slaapzak en kussensloop) en linnengoed mee te nemen. Voor de rest is echt alles aanwezig. In de buurt van de Tentvilla zijn fraaie kampeerplaatsen beschikbaar, leuk voor bv. een familievakantie!

Op een natuurcamping in het bos past geen kantine, winkel en zwembad met bijbehorende drukte. Het terrein is autovrij, autorijden op het terrein is alleen toegestaan wanneer u aankomt en wanneer u vertrekt.  Toch heeft u alles dichtbij; het overdekte Molenduinbad en het gezellige dorpscentrum van Norg met winkels en vertier vindt u op minder dan 10 minuten lopen.

Voor kinderen is het fantastisch om tijdelijk in een echt bos te wonen. Het terrein is autovrij dus er kan naar hartenlust gespeeld worden. Het is heel normaal dat je op de camping een wild konijntje ziet rondhuppelen of een eekhoorntje in de boom ziet schieten. Hier vindt u geen discodreunen en lawaaierige recreatie activiteiten, er is ook geen recreatieteam aanwezig, er zijn ook kinderen en ouders die daar geen behoefte aan hebben. We móeten al zo veel tegenwoordig. Er is natuurlijk spelmateriaal in overvloed aanwezig in de natuur. Er zijn veel spannende speelplekken te ontdekken en er is een grote speelheuvel met een paar leuke speeltoestellen waar snel vriendjes worden gevonden. De grote vogelnest schommel en het klimtoestel worden veelvuldig gebruikt. Ook de tafeltennistafels ontbreken niet.

Het Molenduinbad

Als gast van onze camping heeft u één keer per dag gratis toegang tot het fraaie overdekte Molenduinbad. Het is een overdekt subtropisch zwembad met een 25 meter bad, een kinderbad en een babybad. Er is een 30 meter lange glijbaan, een kleine jetstream, een bruisbank en een Turks stoombad. Het zwembad ligt op ca. 700 meter van de camping. Iedereen, jong en oud kan zich hier prima vermaken. Er is ook een horecavoorziening aanwezig.  Zonnebaders komen bij mooi weer aan hun trekken op het buitenterrein of op het zonnige terras. Het zwembad is zeer overzichtelijk, dat is met name voor ouders met kleine kinderen erg aangenaam. In de schoolvakanties worden er met regelmaat activiteiten georganiseerd voor de kinderen maar ook baantjeszwemmers zijn van harte welkom.

Norg en omgeving

Norg is een middelgroot brinkdorp met diverse winkels, gezellige  terrasjes en restaurants. Wandel eens door oud Norg en zie hoe de prachtig gerestaureerde boerderijen laten zien hoe het er vroeger uit zag. U wandelt zó verder over de Es tussen de landerijen door met de fantastische skylines van het dorp. De centrale ligging maakt het dorp extra aantrekkelijk. Groningen en Friesland zijn maar een paar kilometer verderop te vinden. U kunt op de fiets naar Assen (14 km) en zelfs naar Groningen is het maar 25 kilometer fietsen. Fiets over het Fochteloërveen (10 km) en u bent al in Friesland! De omgeving is veelzijdig, kleinschalig en verrassend mooi. Eigenlijk vindt u in de kop van Drenthe alle landschappen van de gehele provincie bij elkaar in een notendop. Rondom Norg zijn prachtige natuurgebieden zoals het Noordsche Veld met haar grafheuvels, de beekdalen van de Slokkert en het Oostervoortsche diep en natuurlijk Veenhuizen en het bekende Fochteloërveen waar u met een beetje geluk de kraanvogels kunt zien. Vanaf de camping wandelt u zó naar het Schillenveen, een mooi veengebied dat tegen de bosrand aan ligt.

Mogelijkheden in de omgeving

De omgeving biedt daarnaast nog genoeg mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Zo kun je er een spannende speurtocht maken naar het gevangenismuseum in Veenhuizen (10 km). In het verkeerspark Assen kun je je rijbewijs halen maar er is meer: bootjes, een monorail en een stoomterrein om maar eens wat te noemen. In Leek (14km) vindt u Familiepark Nienoord met een mooie speeltuin, een grote kinderboerderij en een prachtige grote modelspoorbaan. Er is ook een zwemkasteel voor veel waterplezier en voor de liefhebbers is er het rijtuigmuseum. Mocht het een keer slecht weer zijn dan kun je overdekt spelen in Ballorig in Assen (13 km).

Rondom Norg liggen een paar hunebedden en wil je er meer over weten dan kun je het hunebedcentrum in Borger bezoeken. Daar ligt ook het grootste hunebed van Drenthe, goed te combineren met het bekende Boomkroonpad. Als het echt warm is ga je naar het Ronostrand of het Leekstermeer waar je een bootje kunt huren.

In de receptie kunt u terecht voor alle informatie, foldermateriaal en uw dagelijkse krant. De medewerkers hebben veel kennis van de omgeving en kunnen u leuke tips en wandel- en fietsroutes meegeven. In de groepsruimte kunt u zelf een kopje koffie, thee of een blikje fris halen. Voor de liefhebbers staan er drie goed gevulde boekenkasten en een tijdschriftenmand. Onze  “bibliotheek” wordt veel gebruikt en zeer op prijs gesteld. Buiten is een groot en zonnig gelegen terras.

Kortom een ideale vakantie op een topcamping midden in de natuur, waar u echt tot rust kunt komen, maar zich geen moment hoeft te vervelen.