Tentvilla.nl
/

Ruimte, luxe & comfort

 

Boek nu uw vakantie op camping Scholtenhagen

 Nieuw in 2017 - Tentvilla XL de Luxe !

Zoover beoordeling van 8,7 !

Camping Scholtenhagen *** - Haaksbergen

“Een prachtig stukje Overijssel”

Camping Scholtenhagen

Deze ruim opgezette camping ligt midden in Twente, in misschien wel het meest gevarieerde deel van de mooie provincie Overijssel. Het biedt een landschap dat een vloeiende aaneenschakeling is van eeuwenoude bossen, moerassen, vennetjes en heidevelden, afgewisseld met akkers. Op de camping ziet u eeuwenoude bomen en natuurlijke houtwallen en veel plaatsafscheidingen bestaan uit natuurlijke begroeiing. Daardoor is er een scala aan vogelsoorten te herkennen op de camping, zoals de witte kwikstaart, de groenling, de zanglijster, het roodborstje, de putter, de merel en de (appel)vink.. 

U vindt ons aan de rand van het recreatiegebied Scholtenhagen met het subtropische zwemparadijs De Wilder, met ruim bemeten speel- en zonneweiden en een restorette waar u terecht kunt voor een kopje koffie, een drankje, een kleine maaltijd, een ijsje of andere versnaperingen. In de directe omgeving ligt de gerenoveerde dubbele watermolen.
Tijdens het hoogseizoen (7 juli t/m 29 augustus) is een bezoek aan de Wilder 1 keer per dag inbegrepen in de prijs.

De camping ligt vlak bij het pittoreske centrum van Haaksbergen, met uitgaansgelegenheden, terrassen, een ruim aanbod voor winkelliefhebbers en een gezellige woensdagochtendmarkt. In Haaksbergen vindt u onder andere een VVV, diverse sportmogelijkheden, waaronder tennisbanen, ijsbaan, skeelerbaan, 9 holes golfbaan en een atletiekbaan. Daarnaast zijn er ook stoomtreinritten tussen Haaksbergen en Boekelo


Faciliteiten van Camping Scholtenhagen

De camping biedt een mooi centrum gebouw met biljart, dat onderdak biedt aan onder andere onze receptie met loungeruimte. Er is een groot activiteitengebouw en een bar met terras, met uitzicht op de gezellige speeltuin met klimtoren. De camping heeft ook een broodjes service, lekkere vers gebakken broodjes en croissants (alleen in het seizoen, op bestelling). Er is een Kleine bibliotheek en op de camping beschikt u over gratis WIFI. 

Op de camping zijn verder meerdere speeltuinen en er is een Jeu-de-boules baan.

Direct naast de camping ligt het subtropisch zwembad De Wilder. Vanaf het terras van de camping kijkt u op dit zwembad. In het zwembad vindt u een groot zwembad, met waterglijbaan, draaikreek, waterval en een apart peuterbad. Ook zijn er kruidenbaden, sauna's en een apart groot 25-meterbad.


De omgeving

Er valt heel veel te ontdekken in het mooie Twente. We raden u echt aan om er op de fiets of al wandelend op uit te trekken!Er zijn oneindig veel fiets- en wandelroutes door de prachtigste aangrenzende gebieden als het Buurserveen, de Buurserzandroute, het prachtige Witteveen, het Assinkbos en het LankheterbosFietsen kunt u gedurende het seizoen huren bij de receptie voor € 7,50 per dag . Natuurlijk vertellen we u graag over de mooiste fietsroutes in de omgeving. Ook zijn er diverse fietskaarten bij ons te koop.

In de omgeving vindt u ook Het Rutbeek, een dagrecreatiecentrum met een natuurbad, een grote surfvijver en mogelijkheden voor onder andere waterskiën, met een wateroppervlakte van maar liefst 40 hectare. In en rondom Het Rutbeek is er van alles te ondernemen: klimmen bij Klimbos Rutbeeksurvivalvereniging Odin, mountainbiken en actief met outdoor bij Buitenhoff, paintball bij Paintball Warriors, alpine skiën bij Skicentrum Moser, flyboarden bij Flyboard Twente en waterskiën bij Waterski Twente.

Ook een bezoek waard is waterpark het Lankheet. Dit is een groot bosrijk gebied afgewisseld met heide, vennen, historische boerderijen, hooilanden en oude essen aan de Buurserbeek. Het ligt tussen Haaksbergen en Eibergen. Het landgoed heeft een geschiedenis die 800 jaar teruggaat, maar geeft ook een vooruitblik tot ver in de 21e eeuw. Hier is te beleven hoe het landschap van de toekomst een onontbeerlijke plaats in ons dagelijks leven gaat innemen. www.waterparkhetlankheet.nl

Park Groot Scholtenhage in Haaksbergen, is een oprachtig park, waar je als bezoeker je hart ophaalt. Een leuke dierentuin voor de kinderen, een uitgestrekt wandelpark met visvijver, een atletiekbaan en diverse sportvelden. Mountainbike routes, ruiterroutes; kortom, voor ieder wat wils en absoluut de moeite waard om een dagje in door te brengen! www.scholtenhagen.nl

In Buurse vindt u een ambachtelijke kaasmakerij en pannenkoekenhuis en er is een nabijgelegen manege leuk voor zowel kinderen als volwassenen. 

Buurser Pot

De Buurser Pot is een kleine platbodem, waarop u kunt meevaren. Prachtige verhalen over een rijke historie. Er zijn vaste publieksvaarten; vooraf reserveren is aan te bevelen. meer informatie...

Mocht dit allemaal nog niet genoeg zijn, dan liggen steden als EnschedeHengelo en Almelo in de buurt en deze zijn uitstekend te bereiken binnen circa 20 minuten

Kortom in op Camping Scholtenhagen hoeft u zich geen moment te vervelen en kunt u genieten van een welverdiende vakantie !

Nieuw in 2017 - Tentvilla XL de Luxe

In 2017 is er op plaats 250 een extra Tentvilla bijgeplaatst, deze is van alle luxe voorzien, met name de extra luxe badkamer is een echte eyecatcher met aparte douchecabine hangend closet, grote spiegel en wastafel met scheerstopcontact. Van buiten een ruime tent van binnen een luxe villa wil dat nou niet !