Tentvilla.nl
/

Ruimte, luxe & comfort

 

 

Boek nu uw verblijf op de Kurenpolder

Nieuw - Tentvilla XL de Luxe - direct aan het strand !


ANWB 4,5 sterren, beoordeling van 9,4 !


De Kurenpolder Recreatie **** - Hank

"Beleef De Kurenpolder" 

 

Op een steenworp afstand van het nationaal park De Brabantse Biesbosch, één van de grootste en meest waardevolle natuurparken van Nederland met zijn ongeëvenaarde flora en fauna, vindt u De Kurenpolder Recreatie.

Bij zon, strand en water denk je al snel aan het buitenland. Maar u hoeft helemaal niet zover te reizen om een perfecte strandvakantie te hebben. De Kurenpolder Recreatie heeft namelijk alles in huis om u een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin in eigen land te bezorgen. U vind er onder andere een groot subtropisch zwembad met een superlange waterglijbaan van bijna 100 meter, een gezellige Plaza, een strandbad met zandstranden en ligweiden, speeltoestellen, een 9-holes golfbaan met minicourse, tennisbanen, skatebaan en nog veel meer.

Maar ook buiten is er van alles te beleven. Er is een geweldig dagstrand met een 30 hectare groot Kurenmeer. Het water loopt heel geleidelijk af, dus ook ideaal voor de allerkleinsten. Daarnaast zijn er natuurlijk volop speeltoestellen, een stoere skatebaan, tennisbanen en nog veel meer. In de vakantieperioden is er ook nog een recreatieteam dat volop activiteiten verzorgt. En ook Bob en Babs slapen dan op de Kurenpolder.

Na alle gezelligheid en actie is het heerlijk genieten van een kopje koffie in de Plaza. Natuurlijk kunt u daar ook terecht voor een heerlijk broodje, snacks, afhaalmaaltijden en diners. Maar u bent ook van harte welkom in de horeca gelegenheid met restaurant dat gedurende het kampeerseizoen dagelijks geopend is. Een geweldig groot schip vormt de bar, een podium wordt omringd door grote kanonnen en ook een grote vestingwal ontbreekt niet. Met ruim 120 sfeervolle plaatsen binnen en 300 plaatsen op het terras met een geweldig uitzicht over het strand en het water is er altijd wel een plaatsje voor u vrij. Naast een uitgebreide lunch- en dinerkaart, met uiteraard ook aandacht voor de allerkleinsten, worden er ook regelmatig brunches, buffetten, bbq's en andere activiteiten georganiseerd. Kortom, ook de inwendige mens zal hier zeker niets tekort komen.

Vele waterliefhebbers hebben de weg gevonden naar het subtropisch zwembad dat vanaf 1 april 2007 is geopend. Voor bezoekers met problemen aan de luchtwegen, gevoelige huid is het zwembad geschikt dit komt doordat het zwembad gezuiverd wordt middels zout-electrolyse. Elke vrijdag avond gaan de discolampen aan en gaat de volume van de muziek een paar standjes omhoog tijdens discozwemmen. Naast het grote hoofdbad (10 x 20 meter) vindt u een borrelbank, een stroomversnelling en een kleuter- en peuterbad. Voor de echte ontspanning is er ook nog een sauna, een Turks stoombad en een jacuzzi (vanaf 12 jaar). Gebruik van het zwembad is inbegrepen tijdens de openingstijden (die zijn beperkter buiten de schoolvakanties).

 

Omgeving

Niet alleen op De Kurenpolder Recreatie is veel te beleven, ook erbuiten zult u zich geen moment vervelen. Zeer de moeite waard is het nationaal park De Brabantse Biesbosch; één van de grootste en meest waardevolle natuurgebieden van ons land met unieke flora en fauna. Met recht een van de mooiste stukjes van Nederland en het perfecte vertrekpunt voor tochten per rondvaarboot. Ook een aanrader: met de fluisterboot op zoek naar bevers. Of u huurt zelf een kano, motorbootje of roeiboot in een van de nabij gelegen haventjes en gaat zelf de boel verkennen. Liever een wandeling; naast de camping ligt de Aakvlaai een nieuw stukje Biesbosch met mooie strandjes en een afgezet gebied met Schotse Hooglanders. Daarnaast vindt u in dit gedeelte ook prachtige historische stadjes zoals Geertruidenberg, Woudrichem en Heusden. Winkelen kan uitstekend in Breda of Oosterhout en er zijn verschillende interessante musea zoals het  Biesboschmuseum in Werkendam. Daarbij zit u ook nog in de buurt van grote recreatieparken zoals de Efteling en De Beekse Bergen.

Zoals u op een moderne camping met een 9,4 ANWB waardering mag verwachten zijn de sanitaire voorzieningen ook van een hoog niveau. Dat ze gedurende de hele dag worden schoongemaakt spreekt voor zich. 

Nieuw - Tentvilla XL de Luxe

In 2017 is er op veld 36 een extra Tentvilla bijgeplaatst, deze ligt direct aan het strand en is van alle luxe voorzien, met name de extra luxe badkamer is een eyecatcher. 's Avonds genieten op het ruime terras met uitzicht over het water . . . wie wil dat nou niet !

Let op ! Huisdieren zijn helaas niet toegestaan in onze Tentvilla's