Tentvilla.nl
/

Ruimte, luxe & comfort

 

Boek nu uw verblijf op de Witte Berg

 


Zoover beoordeling van 9,2 !

Recreatiepark De Witte Berg *** - Ootmarsum

“Geweldige gastvrije Camping in een Bosrijke omgeving”

Ligging van Recreatiepark De Witte Berg

Camping De Witte Berg is gelegen in de grensregio rondom het pittoreske kunststadje Ootmarsum. De natuurrijke omgeving wordt gekenmerkt door smalle beekjes, glooiende heuvels, groene weilanden, heide en historische boerderijen die vaak in Saksische stijl gebouwd zijn. Via het uitgebreide wandel- en fietsnetwerk kunt u de omgeving verkennen. U kunt zelf fietsen meenemen maar deze zijn natuurlijk ook bij ons te huur. Een bezoek aan het nabijgelegen natuurgebied Springendal is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers. Het gebied kenmerkt zich door een structuur van heide, bossen en waterbeekjes. Dit stukje Twente bij Ootmarsum heeft als bijnaam ‘De tuin van Nederland’.

Het kunstzinnige en authentieke stadje Ootmarsum is een bezoek meer dan waard. Heerlijk flaneren door de smalle straten en steegjes met aan weerszijden galerieën, terrassen en eigentijdse boetieken. 


Faciliteiten van Recreatiepark De Witte Berg

Jong of oud, niemand hoeft zich te vervelen op camping De Witte Berg in Ootmarsum. Op de gehele camping is gratis Wi-Fi te ontvangen. In onze natuurlijke zwemvijver kunt u heerlijk zwemmen. De zwemvijver wordt natuurlijk gevoed met water uit ondergrondse bronnen. Voor extra waterpret ligt er een groot springkussen in de vijver.

Animatie 

Animatieteam de Eendenclub organiseert activiteiten voor de jeugd. Theater, sport, spel en leuke andere outdooractiviteiten. Het recreatieprogramma richt zich op elke leeftijdsgroep. In onze kleine dierentuin kunnen kinderen genieten van een rit op een pony terwijl sportliefhebbers zich uit kunnen leven op onze sportvelden. Of gaat u liever een sportieve strijd aan op onze midgetgolf- of tennisbaan?

Eten en drinken bij Vakantiepark Ackersate 

In ons café restaurant bent u van harte welkom om te komen genieten van de ontspannen sfeer en de goede keuken.Heeft u zin in een lekker kopje koffie met een heerlijk gebakje of een borrel op een mooi, zonnig terras of in een sfeervol café? De kinderen kunnen zich uitermate goed vermaken in onze grote speeltuin en op het springkussen. U bent bij ons aan het juiste adres! Vanzelfsprekend beschikken we ook over een moderne keuken waardoor een lekkere en goede maaltijd gegarandeerd is.


Omgeving Recreatiepark De Witte Berg 

Het Springendal

In het hart van het gastvrije Twente ligt het 365 hectare grote natuurgebied “het Springendal”. Met lommerrijke bossen, kleurige heidevelden, fraaie beekdalen en schitterende fiets- en wandelpaden. ‘De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente. Als je het Springendal ziet, begrijp je direct waarom. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet. Doordat het gebied niet toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer is het heerlijk rustig. De uitgestrekte bossen en pittoreske dorpjes vragen dan ook om een lange fiets- of wandeltocht.

Oldenzaal

Al eeuwen bepaalt de prachtige St. Plechelmusbasiliek het gezicht van Oldenzaal. Samen met het Palthehuis en de 17-eeuwse geveltjes wordt u herinnerd aan het roemrijke verleden. Daarnaast kunt u genieten van de sfeervolle binnenstad met vele winkelstraatjes en twee overdekte winkelcentra, In den Vijfhoek en Driehoek. Het winkelaanbod is rijk en gevarieerd. Ook is er iedere maandag een grote warenmarkt en op de zaterdag een kleinere. Het stadje van plezier heeft haar naam te danken aan het carnaval dat hier zeer uitbundig wordt gevierd, maar ook aan de aanwezigheid van de vele bars, cafés en eetgelegenheden die Oldenzaal u te bieden heeft. Als u ontspanning zoekt, kunt u in Oldenzaal terecht op het recreatiepark Het Hulsbeek. Te midden van bossen, waterpartijen met brede zandstranden en ligweiden vindt u een scala aan voorzieningen. U kunt hier zwemmen, surfen, vissen, fietsen, wandelen, trimmen en paardrijden.

Bezoek ook Denekamp

Denekamp doet u steeds versteld staan van al het moois dat het Twentse landschap te bieden heeft. Tijdens uw bezoek treft u historische gebouwen aan, die prachtig in hun omgeving zijn gesitueerd.

Huis Singraven, de watermolens van Singraven, Huis Brecklenkamp, het Schuivenhuisje aan het kanaal Almelo Nordhorn en de Sint Nicolaaskerk met haar zelfs internationaal bekende klokken. Ook het natuurhistorisch museum is een bezoekje waard.Let op ! Huisdieren zijn helaas niet toegestaan in onze Tentvilla'